EN BM
PERIHAL
SUKAN SEA
SUKAN PARA
UPACARA
SERTAI KAMI
MEDIA
PANDUAN BANDAR
KL2017
Jenama & Maskot
Lagu
Sejarah
Green Games
Pungutan Pingat
Jadual
Atlet
Pungutan Pingat
Jadual Sukan
Atlet
Pas Masuk
Larian Baton Bangkit Bersama
Larian Obor
WAU Factor
Periksa Status Anda
Penaja
Pengumuman
Berita
Siaran Akhbar
Galeri
Stadium Digital
Tempat Menarik
Panduan Destinasi
Panduan Perjalanan
Maklumat Berguna
MENU
  1. laman utama
  2. Sertai Kami
  3. Penaja
  4. Prudential Assurance
Prudential Assurance

SCGM BERHAD PENAJA LOGO

Prudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB) ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1924. Bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2016, ia telah mencatatkan RM1.43 billion kesetaraan premium tahunan perniagaan baru. Jualan perniagaan baru merangkumi sumbangan Takaful dan jualan Insurans Hayat. Produk Takaful yang diedarkan oleh perancang kewangan dan ejen PAMB adalah ditaja jamin oleh Prudential BSN Takaful Berhad.

Sebagai sebuah peneraju syarikat insurans yang inovatif, PAMB memenuhi keperluan simpanan, perlindungan dan pelaburan rakyat Malaysia dengan menyediakan segala penyelesaian kewangan menerusi 45 cawangannya serta rakan kongsi dari saluran pengedaran bankasurans di seluruh negara. Dengan sokongan lebih kurang 1,700 kakitangan, PAMB berazam untuk membantu orang ramai memenuhi harapan dan impian masing-masing untuk mencapai masa depan yang lebih cerah dan terjamin.

Sebagai Rakan Insurans Rasmi Sukan SEA ke-29 & Sukan Para ASEAN ke-9 KL 2017, kami mengiktirafkan nilai sesebuah impian dan tahun ini kami akan bangkit bersama Malaysia untuk membawa, menyokong dan melindungi impian negara kita.

#PRUDreamSupporter


PENAJA PERAK LAIN